Over mij

Ik zal me eerst eens aan je voorstellen. Mijn naam is Thomas Kirst. Als psycholoog-psychotherapeut werk ik vrijgevestigd in Arnhem. Werken  met mensen is al vele jaren mijn vak. Meer informatie over mijn kwalificaties en opleidingsachtergrond kun je lezen op de site van mijn Praktijk voor Psychologie en Psychotherapie.


In het Vondelpark 1989

Met paarden kwam ik pas in aanraking tijdens mijn studie in Amsterdam in groepslessen op de 'Hollandse Manege'. Al gauw nam ik privélessen, 'leaste' nu en dan een manegepaard voor een maand. Nadat ik het ruiterbewijs had behaald ondernam ik geregeld buitenritten door het bos en op het strand. Daarnaast gaf ik gedurende 2 jaar als vrijwilliger in een ponyclub rijlessen aan beginnertjes en begeleidde ponykampen. De hobby was dus uitgegroeid tot een passie.

 

Helaas kwam ik pas jaren later op het spoor van de klassieke rijkunst, gebaseerd op een logisch opleidingssysteem van het paard, rekening houdend met de biomechanica en wezen van het vluchtdier paard. Met respect voor zijn behoeftes, persoonlijkheid en grenzen en beschouwt als partner, niet als knecht. Een denkende ruiter die zich in zijn paard verplaatst en bij problemen de verantwoording ervoor bij zichzelf ziet en naar rijtechnische oplossingen of verbeterings-mogelijkheden in zijn trainingsopbouw zoekt ipv het paard te straffen.


In de daaropvolgende jaren heb ik veel kunnen leren door te luisteren, kijken, lezen. En natuurlijk door  te lessen. Aanvankelijk bij Marijke De Jong, daarna bij Marius Schneider en Bent Branderup. Veel opgestoken van mensen links en rechts, van mijn eigen en van andermans fouten. 
Maar toch vooral van de vriendschap met mijn

wonderbare paarden,  mijn ware leermeesters.Opbellen