Over mij

Ik zal me eerst eens aan je voorstellen. Mijn naam is Thomas Kirst. Als psycholoog-psychotherapeut werk ik vrijgevestigd in Arnhem. Werken  met mensen is al vele jaren mijn vak. Meer informatie over mijn kwalificaties en opleidingsachtergrond kun je lezen op de site van mijn Praktijk voor Psychologie en Psychotherapie.


Met paarden kwam ik pas 'laat' in aanraking tijdens mijn studie in Amsterdam in groepslessen op de 'Hollandse Manege'. Al gauw nam ik er privélessen bij, haalde het ruiterbewijs en ondernam geregeld buitenritten. Gedurende 2 jaar gaf ik als vrijwilliger in een ponyclub rijlessen aan beginnertjes en begeleidde ponykampen. De hobby was uitgegroeid tot een passie.

 

Helaas kwam ik pas jaren later op het spoor van de klassieke rijkunst waarin men uitgaat van de denkende ruiter die zich in zijn paard verplaatst. Met kennis van de biomechanica en het wezen van het vluchtdier paard. En met respect voor zijn behoeftes, persoonlijkheid en grenzen. In de daaropvolgende jaren heb ik veel kunnen leren door te luisteren, kijken, lezen. En natuurlijk door  te lessen. Aanvankelijk bij Marijke De Jong, daarna bij Marius Schneider en Bent Branderup. Veel opgestoken van mensen links en rechts, van mijn eigen en van andermans fouten. Maar toch vooral van de vriendschap met mijn wonderbare parden, mijn ware leermeesters.